Quantcast

Москов: Направленията за лекар-специалист отпадат

OFFNews Последна промяна на 07 февруари 2015 в 08:51 53733 22

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Петър Москов

Направленията за лекар-специалист ще отпаднат до края на годината.

Това обеща здравният министър Петър Москов в интервю за вестник „Труд".

Идеята е до края на годината да бъде въведена личната електронната здравна карта.

Освен това НАП вече всеки месец ще контролира плащането на осигуровките, обясни министърът.

„Не съм се отказал от плащането на вноски 15 години назад, имам правната аргументация", каза още Москов.

Направленията за специалист са един от основните проблеми за пациентите, особено за тези с хронични заболявания, заради ограничените лимити, които се полагат на всеки общопрактикуващ лекар. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.02 2015 в 09:38

Москов- с тази фамилия ми приличаш на заклет русофил, което не е лошо, ама що се правиш на тъмносин- дай по- добре ние да те направим наистина тъмносин та чак черен. Голям кожодер се извъди.На бедняка и долната дреха искаш да вземеш. Искрено ти пожелавам ти и цялото ти семейство да се разболеете от нещо нелечимо - я рак на панкреасчето, я спин, я алцхаймер. Да гледаш как детето ти гасне пред теб и нищо да не можеш да направиш. Може пък тогава да разбереш на какъв хал е народа и защо не плаща 16,80- ами защото няма.

15.02 2015 в 11:36

Този "министър" въобще си няма понятие от здравеопазване. Казвам ви го като лекар работил дълги години в добилничната помощ.

09.02 2015 в 13:47

А Москов ще осигурили работа на безработните за да имат доходи от които да си плащат здравните осигуровки ? От къде един безработен да вземе парите за да плати сега и ежемесечно след това? Някой пита ли ги тези хора как преживяват ? Само искат туй да плаща народа, онуй да плаща народа, че да си формират още и още по високи заплати, да си обзавеждат лъскави офиси. Питам го аз д-р Москов дали той ще си внася осигуровките ако е на мястото на някой от тях, ако години наред е без работа и без каквито и да било доходи ?

08.02 2015 в 21:04

Интересно защо основно се захващаме с пушачи и алкохолици, когато си говорим за направление за лекар-специалист? На хората, мислещи по този начин, пожелавам искрено никога да не им се налага да спасяват себе си или свой близък от кръвоизливи на очните дъна. Тогава сигурно ще забравят и за алкохол и за цигари...

08.02 2015 в 18:41

На ххх и Але /8,9,10/ ще припомня, че пушачите и пиещите имат сериозен принос в държавния бюджет, особено сега, когато намаляха приходите от акциза на горивото. Ами то по тази логика да не се лекуват и хомосексуалистите и наркоманите от СПИН. А това за чистачките - просто нямам думи, не, имам - ххх и Але са фашизоидни олигофрени.

08.02 2015 в 14:52

много показателно за бг-обществото! Цъкате минуси на човекът, който казва, че небрежното отношение към самия себе си, не може да е за сметка на държавата! И на първо място това са пушачите, пиячите и пържолоядците със 100 кила сланини. Да, от рак умират много хора, но 90% от тези, с рак на белия дроб, са заклети пушачи.

08.02 2015 в 13:54

До 8.
Предполагам така разсъждаваш и за хората на полето.или в оранжериите или които ти произвеждат храна.Защото те също не са космически инженери,но ако не са те ще умреш от глад бе високо интелигентния и образован макро инженер.няма да подценявате труда на хората,защото благодарение на тях вие сте нахранени и облечени.Но явно ти е късо пипето и не го осъзнаваш!

08.02 2015 в 09:05

Москов тръгна със засилка и ще се сгромоляса с трясък. Нищо от тъпите му реформи няма да пребъде, защото целта е единствено да се вдига шум. Същото се отнася и за дебелото Лили. Събрал си е Бойко мамините министърчета и им е казал: "Искам всеки ден да се вдига шум! Ти ше говориш за циганите, ти за пенсионерите, ти за панелките, ти за бежанците. Направете си график - по една тема на 3 дни. Имаме си телевизии, имаме си вестници, имаме си тролове, организирайте се и всеки ден да има занимание за раята." Речено - сторено.

07.02 2015 в 23:30

9 и 10, много сте прости

07.02 2015 в 22:35

Това ще е доста удобно, да не ходя за направление всеки път, когато ми се наложи, наистина не само за хронично болните ще е улеснение електронната здравна карта.