Маските пазят и от студа, белият дроб се чувства комфортно от топлото

OFFNews 13 февруари 2021 в 08:32 3719 1

Респираторните маски са подходящи за градския транспорт, където не може да се спазва дистанция. 

Когато вляза в един магазин, където има условия за разстояние между хората, бих предпочела медицинска маска, заяви пулмологът д-р София Ангелова по Нова тв. 

Тя обясни, че медицинските маски са изработени от вътрешен слой, който не пропуска пръски с вируса навън. Респираторната пък защитава човека, който я носи, уточни д-р Ангелова. 

В тези студени дни маската пази от ледения въздух, така белият дроб се чувства комфортно, каза още пулмологът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9000

1

Petio Petkov

13.02 2021 в 09:15

Други експерти пък твърдят, че маските са необходимо зло. д-р Сергей Иванов (интервю за ОфНюз)
"При дълготрайна употреба от двете страни на маските се концентрират вируси и бактерии. Хората, дори когато са наясно с рисковете, постоянно опипват и наместват маските, особено когато са в движение. Има риск чрез докосване да прехвърлите концентрираните вируси по лигавиците, кожата или други повърхности. На практика, носейки постоянно маска, вие може да концентрирате и после да поемате огромно количество микроорганизми от всякакви видове. Това ли искате?"
"Добрите маски водят до затруднения в дишането. Ако е за 1 час на ден, не е проблем. Ако носите маската по 8 часа, недостигът на кислород може да доведе до здравословни проблеми или да активира хронични болести. Затрудненото дишане е стрес за организма, който води до срив на имунната система, и съответно ставате по-уязвими за всички инфекциозни заболявания. "