Лекарският съюз се включва в кампанията ''Българската Коледа''

По време на официалната церемония по обявяване на „Лекар на годината 2022“ ще могат да се даряват средства в подкрепа на благотворителната инициатива

OFFNews 11 октомври 2022 в 15:30 718 0

кампания

Снимка Архив

Благотворителна кампания "Българската Коледа"

Българският лекарски съюз (БЛС) се присъединява към дарителската кампания "Българската Коледа" с набиране на средства по време на церемонията по връчване на традиционните награди "Лекар на годината 2022", информират от БЛС.

Официалната церемония ще се състои на 19 октомври - Ден на българския лекар, в Националния исторически музей, а на престижното събитие се очакват над 200 гости.

Присъстващите на събитието ще открият местата за дарения в залите на НИМ, а за благородния дарителски жест - ще получат специално изработена значка на Български лекарски съюз.

„Българската Коледа“ е благотворителна инициатива на Президента на Република България за подпомагане на тежко болни деца, която се провежда неизменно от 2003 година до сега.

Ние, лекарите, помагаме ежедневно като лечители, но искаме да дадем пример за съпричастност и човещина, и затова ще поканим гостите на церемонията да се включат в благотворителната инициатива“ - коментира председателят на Управителния съвет на съсловната организация д-р Иван Маджаров.

Всички набрани средства по време на церемонията ще бъдат дарени на „Българската Коледа“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови