Лекари: Имаме псевдо мерки, защото политиците са готови и на ''френски изпълнения'', за да бъдат избрани

OFFNews 17 октомври 2021 в 18:48 17850 12

"В управлението на пандемията няма място за политици. Те са готови и на френски изпълнения само и само да бъдат избрани. Тези френски изпълнения в нашия случай са псевдомерки – кръщенета с 15 човека са позволени, не са позволени извънкласни занимания с групи от 12 деца. Как ги определят тия цифри?"

Това каза по Нова телевизия д-р Мирослав Ненков, бивш министър на здравеопазването.

Д-р Ненков и общопрактикуващият лекар д-р Атанас Пелтеков съобщиха, че ще посетят рудника в Крумовград, за да разкажат на миньорите каква е болестта коронавирус и как може ваксината да им помогне. 

Д-р Ненков, който е бил и в мината в Челопеч, каза, че там хората се притесняват от чипиране при имунизация.

"Не е нужно да се спори с такива хора, нашата работа е да обясним, че болестта я има и може да се помогне чрез ваксиниране", обясни той.

"Въпреки неумението на здравния министър да координира работатата ни, аз не съм спрял да преглеждам заразени. Последните 2-3 седмици имам по 15 човека преминали с коронавирус на ден. За последния месец около 15 души от пациентите ми стигнаха до болница, само 1 от тях беше ваксиниран", каза д-р Пелтеков и допълни: "Аз съм бесен, държавата не направи достатъчно, за да убеди хората да се ваксинират."

Според лекарите да се раздават часовници с томбола за ваксинирани е "недоразумение".



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1331

10

ваксиниран

18.10 2021 в 12:11

sawall, дам - страхливите и глупавите се поддават на манипулации, а после си дават паричките на шарлатаните (шамани, лечители, подкрепят петролната индустрия, и т.н.)

12182

9

sawall

18.10 2021 в 10:54

Хора като Тарабата ме карат да мисля, че не само тая държава ами и тоя свят са обречени. Тъпотията ще ни затрие, не болестите и войните. Има болест, има ваксина, не я искаме. Има проблем с климата, заравяме си главата в пясъка и караме дизел. С това темпо, на човечеството му остават десетилетия, не векове.

1900

3

rincewind

18.10 2021 в 09:01

Хайде всички у ляво. Имаме добри лекари. Тези двамата са от добрите явно, но си е мой личен избор да не съм бета тестър:)

Нека да видим. Ковид е 3 пъти по-заразен от грип. Делта варианта пък е 3 пъти по-заразен от първия. Така, 3х3=9 пъти по-заразен от грипа. Следователно при половинат население, коетонормално се заразява с грипният вирус, сега цялото население го е прекарало или, хайде, 90%:)
Кво правим?