Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Лекар от болницата във Велинград е бил заплашван от кмет в района

Диана Варникова 09 януари 2023 в 11:42 1223 0

болница

Снимка МБАЛ Велинград

Общинската болница във Велинград

Лекар от МБАЛ Велинград (общинската болница) е получил заплахи, засягащи неговата сигурност и тази на семейството му. Това написаха в профила на здравното заведение в социалната мрежа.

Повече подробности не се дават и не се знае дали има връзка със смъртта на починалата на 28 декември м.г. при секцио 25-годишна родилка Ася Тетова от Ракитово.

В съобщението на лечебницата допълват, че атаките са били отправени от лице на изборна длъжност - в случая кмет на едно от селата на територията на община Велинград.

Сигналът е подаден в местното Районно управление на МВР късно снощи и от полицията са обещали бърза намеса, за да се започне разследване. Заплахите са били отправени не само към специалиста в „бяла престилка“, но и към неговите деца и близки.

“Подобен род заплахи към лекар, отправени от кмет на населено място, който е избран от народа, са недопустими!“, коментират от здравното заведение.

За смъртта на 25-годишната родилка и детето ѝ стана известно в края на декември 2022 г. Жената е издъхнала след като е развила рядък синдром. Родилката е от съседния град Ракитово и има и други две деца. Била е докарана от съпруга си в 4,30 ч. сутринта вчера, като според неговите твърдения, по това време в АГ-отделението не е имало дежурен лекар.

„Всички предприети медицински дейности са извършени при спазване на алгоритмите и съобразно стандарти на съвременната медицинска практика“, коментираха тогава от лечебното заведение.

Близките на починалата подадоха жалба в полицията и по случая бе образувано досъдебно производство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews