Кметът на Ямбол: С Ивермектин се подобрих значително

OFFNews Последна промяна на 19 февруари 2021 в 12:15 2020 1

Кметът на Ямбол Валентин Ревански е един от многото срещнали се с коронавируса. Пред Kmeta.bg той разказа как да се справим с опасната болест.

- Господин Ревански, готова ли е Вашата община да се изправи пред очакваната трета вълна на коронавируса?

- Да, готови сме да реагираме по отношение на това, което трябва да направи община Ямбол. Винаги сме казвали, че лекарите от областната болница може да разчитат на нас. Помагали сме с дарения, предоставяли сме общински жилища за медицински специалисти. И ще продължим да го правим, когато се налага. Детайли по този въпрос може да сподели директорът на МБАЛ "Свети Панталеймон" д-р Рунков, когото уважавам много като лекар специалист.

- В края на миналата година Вие се сблъскахте с коварния вирус. Тежко ли беше?

- За съжаление много хора се сблъскаха с тази болест. В първите дни на заболяването бих определил симптомите като средно тежки, но след прием на съответните медикаменти състоянието ми се подобри значително.

- Как се лекувахте? Споменахте за „вълшебното" действие на Ивермектин.

- Да, така е. Публично споделих за това как ми подейства Ивермектин. Медикаментът ми беше предоставен от мой близък. Искам да подчертая, че е важно приемът на лекарството да става, след като бъде проведена консултация с медицински специалист.

- Предполагам, че сте се съветвали със специалист и не сте го приемали на своя глава?

- Разбира се. Консултирах се с д-р Милена Янкова, която е родом от Ямбол, но практикува в столицата. Тя ми обясни за медикамента и как може да бъде намерен. Под нейно ръководство започнах прием на лекарството в продължение на три дни. Нейният съпруг, тогава болен от КОВИД-19, също използваше Ивермектин в съчетание с антибиотик.

- Колко време след започване на приемането му се усети положителният ефект?

- На втория ден след приема вече нямах температура и се чувствах значително по-добре. Единствено имах болки в гърлото, които намаляха, след като използвах гранофурин.

- Ивермектин вече е на пазара в България. От полза ли ще е в битката с ковид?

- На този въпрос е най-добре да Ви отговори медицински специалист. Това, което аз споделих, са мои лични впечатления, които, надявам се, могат да бъдат от полза за хората.

- Смятате ли, че държавата закъсня с т.нар. зелена светлина за лекарството?

Не искам да давам такава оценка. Имам лично мнение по въпроса, но предпочитам да не го казвам публично. Но да, аз го използвах, преди да бъде одобрено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1030

1

kolio

19.02 2021 в 13:27

Off-а, производителят на това лекарство обяви пред целия свят, че Ивермектин няма нищо общо с ковид-а и няма никакви данни, че го лекува! Защо давате трибуна на такива ямболски ...?! Че те БСП Ямбол оня ден искаха забрана на 5G-то щото... щото! Ивермектина е срещу чревни паразити! Какво общо имат чревните паразити с вирусите?!

С ивермектин хората просто губят ценно време, вместо директно да започнат антибиотиците! А който е оздравял - не е от ивермектина - аз също го изкарах ковида, но от първия ден още набичих Сумамед!