Кампанията ''За доброто срещу COVID-19" в помощ на Пирогов

Медиците, които лекуват тежките случаи на коронавирус, се нуждаят от предпазни шлемове

OFFNews 18 март 2020 в 11:20 2035 0

Кампанията ''За доброто срещу COVID-19" спешно набира средства за закупуване на жизненоважни апарати за Пирогов. В спешната ни болница се настаняват тежките случаи на коронавирус, при които се налага интензивно лечение. Медиците, които първи влязоха в битка с болестта, се нуждаят от предпазни шлемове.

Тези артикули не могат да бъдат намерени на българския пазар, затова апелът е към специалистите, които разполагат с такива, но не ги използват в момента. На призива за помощ от спешната болница вече се отзоваха стоматолози, които успяха да съберат 10 предпазни шлема за колегите си.

Екипите, които лекуват пациенти с COVID-19, се нуждаят и два аспиратора, за които кампанията набира средства.

От ''За доброто срещу COVID-19" съобщават, че се работи по създаването на дигитална платформа с възможност за мобилно приложение, чрез които болниците ще могат в реално време да изпращат конкретна информация от какво имат нужда и да актуализират заявките си, ако националният щаб вече ги е снабдил с нужното.

Само през вчерашния ден доброволците са осигурили предпазни средства за 14 болници, медицински и социални центрове от цялата страна. Поръчани още 600 предпазни гащеризона и 130 кутии ръкавици, които се разпределят днес. Раздадени са и 1000 маски за многократна употреба.

Желаещите да дарят средства могат да го направят ТУК. До момента събраната сума е над 85 000 от 644 дарители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!