Учени от Масачузетския университет в Амхърст проучиха как влияят пържените в растително масло храни, върху възпалителните заболявания на стомашно-чревния тракт и рака на дебелото черво, съобщава Medicalxpress.
Експеримент с лабораторни мишки, доказал, че пържената храна води до разпространение на токсичните продукти в кръвотока, обостря възпалението на дебелото черво и засилва растежа на туморните образувания. По този начин провокира развитието на заболяванията на дебелото черво.
Ако човек страда от рак на дебелото черво и яде пържена в олио храна, съществува вероятност болестта да стане по-агресивна. Пърженото увеличава размера на туморните образувания два пъти, твърдят учените.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
Орбан: Преминаваме от военно време към ера на мир
PISA: Българчетата са най-функционално неграмотни в Европа. Къде сме година след теста
PISA: Българчетата са най-функционално неграмотни в Европа. Къде сме година след теста
Шефът на НАТО призова за увеличаване на разходите за отбрана за сметка на образование и пенсии