Изписаха двама оцелели в катастрофата на 'Струма' от 'Пирогов'

OFFNews 27 ноември 2021 в 08:15 1571 0

Снимка Александра Маркарян, архив

Двама от оцелелите в катастрофата на магистрала "Струма" бяха изписани днес от болница "Пирогов", съобщи лечебното заведение.

Д-р Анастасия Викторова от Клиника по изгаряне и пластична хирургия на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ предаде пациентите на медицински екипи от Република Северна Македония. Изписаните болни са стабилни и в добро общо състояние. Предвижда се да бъдат настанени за наблюдение в лечебни заведения в родината си.

Други четирима от пострадалите са в добро общо състояние. Седмият пациент, който по-рано претърпя операция в Клиника по ортопедия и травматология, а по-късно и в Клиника по неврохирургия, е в стабилно състояние, без промяна от вчера.

7 души оцеляха при катастрофата и пожара в автобус на македонската туристическа агенция "Беса Транс", станала два часа след полунощ на 23 ноември. На връщане към Северна Македония от екскурзия в Турция загинаха 45 души. Оцелелите са с изгаряния, един - със счупен крак от скачането през прозорец, който пътник успял да счупи, за да изскочат от горящото превозно средство.

6-членният екип от български прокурори и следователи, който е в Скопие, днес трябва да получи ДНК проби от близките на загиналите и цялата документация по случая, с която разполага прокуратурата в Република Северна Македония.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews