Иванка Динева поема Изпълнителна агенция ''Медицински надзор''

OFFNews 26 септември 2023 в 18:41 3381 0

Снимка Пресцентър/ МЗ

Иванка Динева

Иванка Динева е назначена за изпълнителен директор на Изпълнителна агенция ''Медицински надзор'', съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Динева поема поста от днес. Преди нея начело на ИАМН беше проф. Росен Коларов.

Във връзка с предстоящото преструктуриране на Изпълнителна агенция „Медицински надзор" (ИАМН) и отделянето на Изпълнителна агенция по трансплантациите в самостоятелна структура, министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков взе решение за смяна на ръководството, пишат от ведомството.

Иванка Динева поема поста изпълнителен директор на ИАМН, считано от днес, 26 септември, който до този момент бе оглавяван от проф. Росен Коларов.

Иванка Динева работи в системата на здравеопазването от 2002 г. Започва като младши експерт „икономист" в районен офис към РЗОК – София столична и достига до длъжността главен експерт. От 2008 до 2012 г. е заемала последователно няколко длъжности в Централно управление на НЗОК – главен юрисконсулт, и.д. Началник на самостоятелен отдел „Правен" и Директор на дирекция „Правна".

От 2012 г. до началото на 2017 г. работи като консултант в частния сектор, адвокат към Софийска адвокатска колегия, Съветник на министъра на здравеопазването и подуправител на НЗОК в периода октомври 2015 -февруари 2017 г.

От май 2017 г. до декември 2020 г., Динева е съветник на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика, а от декември 2020 г. до септември 2022 г., директор на Столичната здравна каса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика