ИСУЛ с дарение за COVID отделенията от Азербайджан

OFFNews 17 февруари 2022 в 14:10 1291 0

Снимка УМБАЛ "Царица Йоана-ИСУЛ"

проф. Йорданка Узунова, зам.-председател на Борда на директорите на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, Негово Превъзходителство Хюсейн Джалал оглу Хюсейнов, посланик на Република Азербайджан в България, Любомир Пенев, изпълнителен директор на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и д-р Петър Калайджиев, началник на КОВИД отделение

10 кислородни концентратора получи университетската болница "Царица Йоана-ИСУЛ" от посолството на Република Азербайджан у нас.

Апаратите са предназначени за COVID отделенията и бяха връчени от Негово Превъзходителство Хюсейн Джалал оглу Хюсейнов, посланик на Република Азербайджан в България.

Машините са последно поколение и са подходящи за интензивна грижа за пациентите в COVID структурите на болницата.

От името на здравното заведение дарението приеха изпълнителният директор Любомир Пенев, зам.-председателя на Борда на директорите на проф. Йорданка Узунова и началникът на КОВИД отделението за неусложнени пациенти с коронавирусна инфекция д-р Петър Калайджиев.

Началникът на отдел „Протокол“ в Министерство за здравеопазването Лъчезар Карадимов връчи на Негово Превъзходителство поздравителен адрес от името на ведомството.

Лъчезар Карадимов, началник на Отдел „Протокол“ в Министерство на здравеопазването, Любомир Пенев, изпълнителен директор на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, Негово Превъзходителство Хюсейн Джалал оглу Хюсейнов, посланик на Република Азербайджан в България и д-р Петър Калайджиев, началник на КОВИД отделение

На церемонията присъстваха проф. Евгения Василева, зам.-директор по медицинската дейност и началник на Клиниката по неврология, доц. Васил Василев, началник на Клиниката по нефрология, който доскоро оглавяваше едно от КОВИД отделенията, Десислава Кирилова, зам.-директор по икономическата дейност и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови