Херцогинята на Йорк е била оперирана от рак на гърдата

OFFNews 26 юни 2023 в 11:55 818 0

Сара Фъргюсън

Снимка Getty Images

Сара Фъргюсън

Херцогинята на Йорк Сара Фъргюсън се е подложила на операция след диагноза рак на гърдата, разкри тя в епизод на подкаста си "Tea Talks".

По време на подкаста, който е бил записан миналата седмица преди операцията ѝ, Фъргюсън казва: "Утре отивам на мастектомия".

Тя научила за диагнозата по време на редовен профилактичен преглед. Заболяването ѝ не е имало симптоми.

"Искам всеки един човек, който слуша този подкаст, да отиде да се прегледа, да се изследва и да го направи", призова 63-годишната Фъргюсън.

Според британската Асоциация на пресата (PA) Фъргюсън е била изписана от болница "Крал Едуард VII" в Мерилебон, централен Лондон, в неделя. Тя се възстановява при семейството си в Уиндзор.

Според PA говорител на херцогинята е заявил: "Сара, херцогинята на Йорк, наскоро беше диагностицирана с ранна форма на рак на гърдата, открита при рутинен мамографски преглед. Тя беше посъветвана да се подложи на операция, която премина успешно. Херцогинята получава най-добрите медицински грижи и лекарите ѝ казаха, че прогнозата е добра. В момента тя се възстановява при със семейството си."

Сара Фъргюсън имаше десетгодишен брак с принц Андрю, третото дете на покойната кралица Елизабет II. Херцогинята и принцът имат две деца - принцесите Беатрис и Юджини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки