Децата в Испания - с различен цвят маска или гривна заради коронавируса

Учителските синдикати в Мадрид обявиха стачка на 22 и 23 септември с искане за безопасни условия на труд

OFFNews Последна промяна на 09 септември 2020 в 09:42 1870 0

Снимка Pixabay

Децата в испанските училища са с различен цвят маска или гривна, за да не се допусне смесването на класове и по-бързо да се организира изолирането им в случай на инфектиране, съобщи БНР.

На входа на училището се мери температурата на всяко дете, дезинфекцират се обувките и ръцете, а класните стаи се почистват след всеки час. Забранено е събирането на деца от различни класове в междучасията. 

След 6-месечно прекъсване тази седмица започна поетапното завръщане на учениците в класните стаи. Правителството е дало правомощия на отделните региони сами да взимат решения относно ограничаването на епидемията, а те от своя страна са оставили редица въпроси на ръководствата на училищата.

2 милиарда евро получиха от правителството автономните региони, за да подсигурят безопасното започване на новата учебна година. Само в Мадрид, който е един от най-засегнатите от пандемията градове над 400 000 деца тръгват на училище тази седмица. В повечето училища децата в класовете са разделени на по-малки групи, които учат в различни стаи. За целта са построени допълнителни сглобяеми помещения, които да осигурят достатъчно пространство.

Въпреки положените усилия обаче част от родителите се страхуват да пуснат децата си и настояват за онлайн обучение. От своя страна преподавателите също недоволстват с аргумента, че няма достатъчно учители за подобен вид смесено обучение.

Учителските синдикати в Мадрид дори обявиха, че на 22 и 23 септември ще има стачка с искане регионалното правителство да осигури безопасни условия на труд.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !