Да не се вземат прибързани решения за Александровска болница призоваха от Лекарския съюз

OFFNews 31 май 2021 в 18:37 848 0

"Управлението на една болница е поверено на нейния принципал и Съвет на директорите, които носят отговорността и разполагат с пълната информация за състоянието на лечебното заведение. Призоваваме, необходимите решения да се вземат след излязъл резултат от извършена проверка на обективните обстоятелства по казуса", гласи позицията на УС на Българския лекарски съюз до медиите.

От съсловната организация посочват още, че разпространяването на данни от неофициален характер и преди приключване на съответните проверки е неприемливо и вредно и настройва общественото мнение срещу една от най-големите болнични структури в страната и медиците, работещи в нея.

"Медийните престрелки, злепоставянето на колеги и изнасянето на информация, проверката, за която все още е в ход, не само уронва авторитета на лечебното заведение и медицинския персонал, работещ там, но и руши доверието на обществото в „УМБАЛ „Александровска“ и българското здравеопазване", завършват позицията си от Лекарския съюз.

С писмо по повод проверките в УМБАЛ "Александровска" и  УБ "Лозенец" от Асоциацията на университетските болници също призовават да не се вземат решения преди да са направени необходимите проверки и анализи, защото това би довело "до загуба на доверие от страна на пациентите, уронване престижа на университетски преподаватели и всички произтичащи от това неблагоприятни отражения в здравната и образователната система".

Асоциацията декларира, че при необходимост ще окаже съдействие на всеки неин член, станал обект на недоказани обвинения и предлага засегнатите да защитят правата и доброто си име по предвидения в закона ред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!