Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Д-р Брънзалов: Няма да има нов пик от заразени заради предаването на изборните протоколи

OFFNews 06 април 2021 в 08:06 3054 0

Струпването на много хора при предаването на изборните протоколи няма да доведе нов пик на заболеваемостта от коронавирус. Това категорично мнение изрази пред БНТ зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов. Според него се наблюдава лек спад на заболелите и ситуацията е малко по-оптимистична.

Лекарят заяви, че по време на изборния процес всички епидемиoлогични мерки са били взети и ако се спазва дистанцията от 1,5 м, няма да се стигне до повишаване броя на заболелите.

"На хората им е осигурено всичко необходимо, за да спазват мерките. Голяма част от тях са ваксинирани. Много труд се положи, за да бъдат предоставени всички възможности за дезинфектанти, коридори и т.н. Но това, което зависи от индивида, ние не можем да го наложим. Нека да не преекспонираме проблема. Убеден съм, че няма да има пик, благодарение на това, че в зала "Армеец" или в панаирната палата в Пловдив са се струпали толкова много хора. В никакъв случай не мисля, че това ще доведе до нов пик на заболеваемостта", заяви д-р Брънзалов.

Според него трябва да се смени по принцип начинът, по който протича изборният процес, за да няма такива опашки и толкова бавно да се предават документите.

Лекарят подкрепи електронния вариант за гласуване, защото е точен, обективен и няма да се стига до ситуации като тази.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews