COVID-19 не е тръгнал от пазара в Ухан според китайските власти

Китайските власти смятат, че 55-годишен жител на провинция Хубей е първият заразен на 17 ноември

OFFNews 30 май 2020 в 13:49 4975 0

Джордж Гао Фу

Теорията, че първоначалният източник на огнището на коронавирус е бил пазарът на Хуанан в Ухан, е погрешна. Това заяви директорът на Китайския център за контрол и превенция на заболяванията Джордж Гао Фу, цитиран от ТАСС.

Отначало смятахме, че пазарът на морски дарове е заразен с вирус, но сега се оказва, че е по-вероятно пазарът да е жертва. Новият коронавирус съществува от много по-рано, каза той.

Британският Daily Mail, който също се позовава на Центъра за контрол и превенция на заболяванията, отбелязва, че учените не са открили коронавирусна инфекция в изследваните проби на животни от пазара на Хуанан, така че клиентите не е имало как да се заразят от тях. В същото време, според вестника, има генетични доказателства, че вирусът първо се е появил в прилепи, а след това се е предавал на хората чрез „междинно животно“.

Не е възможно да се определи нулевият пациент, отбелязва ТАСС, но китайските власти са склонни да смятат, че 55-годишният жител на провинция Хубей е първият заразен на 17 ноември, от който е започнало разпространението на вируса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови