Близо 90 души от наводнените райони прегледаха в ИСУЛ. 57 от тях са приети за лечение

OFFNews 21 юни 2023 в 14:17 628 0

ИСУЛ

Снимка Янка Петкова

УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“

Общо 87 пациенти се възползваха до този момент от бързия коридор, който УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ разкри за приоритетно обслужване (лечение и диагностика) на пострадалите при наводненията в Северозападна България.

57 от тях са били приети за хоспитализация, а останалите, след преглед и изследвания, са били освободени за домашно лечение.

Въпреки че коридорът първоначално беше обявен за жителите на Берковица и Монтана, където първо връхлетя природното бедствие, помощта на болницата са потърсили и хора от Видин, Враца, Мездра, чиито домове също бяха залети в последствие от придошлите води. Тези граждани също са били обслужени с предимство и им е била предоставена необходимата здравна грижа.

Сред тях е 88-годишна жена от Видин, която е хоспитализирана с данни за сериозен кръвоизлив в стомаха.

УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ ще продължи да приема с предимство и без направление пациенти от всички пострадали от наводненията общини от Северозападна България, докато ситуацията в населените места се нормализира.

Условието е те да потърсят помощ през Спешното отделение на болницата и да докажат, че са постоянни жители на някой от засегнатите райони в Северозападна България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки