Близо 30 деца, лишени от родителски грижи, бяха прегледани в болница ''Чирков''

OFFNews 20 декември 2022 в 13:28 506 0

прегледи

Снимка УМБАЛ "Проф. д-р Александър Чирков"

Прегледите включваха изследване на клиничното състояние, ЕКГ и ехокардиография

Близо 30 деца, лишени от родителски грижи, са прегледани по време на благотворителна акция на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“, съобщиха от лечебното заведение.

Инициативата бе организирана съвместно със Столичната община. Децата са на възраст между 6 и 18 години и са настанени в центрове от семеен тип.

Прегледите включваха изследване на клиничното състояние, ЕКГ и ехокардиография. Кардиолозите от болницата преглеждаха профилактично деца на 10, 16 и 17 декември. При едно дете е установена сърдечна малформация, при 3 три деца има леки отклонения и ще трябва да се проследят във времето. Всички останали деца са здрави, съобщи доц. Пенчо Кратунков, детски кардиолог и началник "Отделение за лечение на вродени сърдечни малформации при деца и възрастни"

Инициативата за безплатни прегледи е част от ежегодната програма за благотворителна дейност на болницата и се осъществява с подкрепата на заместник-кмета на Столична община Албена Атанасова в направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки