Безплатни прегледи за инконтиненция в Майчин дом

OFFNews 03 май 2022 в 13:38 902 0

Безплатни прегледи за инконтиненция ще се извършват в АГ-болница "Майчин дом", съобщиха от лечебното заведение.

Те ще започнат на 9 май и ще продължат до 20 май. Необходимо е предварително записване, което може да се направи всеки работен ден, от 13:00 до 15:00 часа, на тел.: 02/ 9172 233, посочиха от болницата.

Инконтиненцията - неволно изпускане на урина, се нарича стрес инконтиненция и се причинява най-често от повишено налягане в корема. То може да се прояви при рутинни всекидневни дейности, включително спортуване, вдигане на предмети, дори кихане.

Причините за стрес инконтиненцията могат да бъдат различни. Незадържането на урина може да се дължи на възпаление на пикочните пътища и образувания по лигавицата. При жените оплаквания могат да се появят в резултат на смъкване на пикочния мехур и матката. Това се случва най-често след раждане по естествен път. Друга причина, която би отключила това състояние, е менопаузата.

По данни на Световната здравна организация хората, които се оплакват от неволното изпускане на урина, са над 100 милиона. При родилите по естествен път жени 15 на сто след време имат проблеми със задържане на урината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews