Ананиев връчи ключовете на 25 линейки за спешни центрове в страната

OFFNews Последна промяна на 03 октомври 2019 в 12:42 602 1

Снимка МЗ

„С настоящата доставка броят на новите линейки по проекта достигна 82. До края на годината предстои да бъдат доставени още 70 линейки, a oстаналите санитарни автомобили – до предвидените по проекта 400 броя – ще бъдат доставяни поетапно до 2021 г.“ Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев при приемането на още 25 броя линейки, закупени в изпълнение на проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“.

Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), чрез Оперативна програма „Региони в растеж”. Общият му бюджет е над 163 млн. лв., с  тригодишен срок за изпълнение.

Министерството на здравеопазването е сключило три договора за доставка, гаранционно и сервизно обслужване на общо 358 санитарни автомобила, като предстои да бъде обявена нова процедура за 42 високопроходимите линейки, тъй като постъпилите оферти по поръчката не са отговаряли на изискванията, съобщават от ведомството. Всички линейки разполагат с най-съвременно медицинско оборудване за оказване на спешна помощ, а гаранционният срок и на колите, и на апаратурата в тях, е 5 години.

Освен закупуването на 400 санитарни автомобила, са предвидени строителство, реконструкция, ремонт, преустройство и подобряване на достъпа в 237 обекта от системата на спешна медицинска помощ (спешните отделения в 34 лечебни заведения за болнична помощ, 27 Центъра за спешна медицинска помощ и разкритите към тях 170 филиали и 6 изнесени екипа).

Като отделна дейност по проекта ще бъдат модернизирани и всички помещения в структурите на спешната помощ, ще бъде осигурено ново оборудване и ново обзавеждане, съобщават от министерството. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8011

1

kokoten

03.10 2019 в 13:36

....какъв ли идиот трябва да си за да не разбереш,че линейките сами не работят....