10-дневна карантина за влизащите българи в Австрия

OFFNews 19 декември 2020 в 07:00 1256 0

Австрия въвежда задължителна 10-дневна карантина от днес за влизащите от България. 

Властите посочват, че лицата ще бъдат задължени да декларират, че ще се подложат на карантина. За целта те трябва да се представят попълнени приложения E и F, в които описват къде ще останат по време на самоизолацията. Приложенията са публикувани и на сайта на МВнР на България. 

Най-рано на 5-тия ден те биха могли да се освободят от карантината след негативен резултат направен на място PCR или антигенен тест.

Изключенията ще се отнасят за следните групи граждани: хуманитарни екипи; граждани, които пътуват със служебна цел; до един придружител на гражданин, което пътува по медицински причини; граждани, които пътуват, за да могат да присъстват на съдебни или други задължителни административни производства; трети лица, когато разполагат с идентификационен документ по раздел 95 от Закона за полицията за чужденци от 2005 г.,BGBl. I No 100/2005.

В държавите, от които в Австрия се влиза без ограничения, към момента са изброени: Австралия, Финландия, Ирландия, Исландия, Япония, Нова Зеландия, Норвегия, Южна Корея, Уругвай, Ватикана. България и всички останали държави членки на ЕС, които не са в този списък, подлежат на новите разпоредби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!