Волейболистите ни се промъкнаха на 1/8-финалите на Евроволей 2021

OFFNews 09 септември 2021 в 19:02 3736 0

Снимка cev.lu

Волейболните ни национали се класираха на 1/8-финалите на Евроволей 2021, след като постигнаха успех с 3:1 (25:13, 25:18, 24:26, 25:22) над Беларус в последния си мач от група Б в Острава.

Българите отново показаха обичайните си слабости и след доброто начало допуснаха отпускане и едва не вкараха мача в тайбрек, но в крайна сметка успяха да затворят мача след четвъртия гейм.

Така тимът ни постигна целта си и записа задължителната победа, тъй като евентуална загуба можеше да означава ранно приключване на участието ни на европейското първенство.

България си гарантира поне четвъртото място в групата и ще изчака развоя на утрешния мач между Чехия и Италия.

В 1/8-финалите "лъвовете" ще се изправят срещу Франция или Германия - лидерите в Група D.

"Всички знаят, че беше важно да спечелим и да продължим да мечтаем. Щастливи сме, защото победихме. Беларус рискуваше всичко. Трябваше да се преборим.

Натиснаха ни с начален удар. Трябваше да бъдем една стъпка преди тях. Щастливи сме от победата. Горд съм и съм щастлив с моя тим. Показахме спад в третия гейм, но след това спечелихме четвъртата част", заяви след двубоя Цветан Соколов, който завърши мача с 18 точки, някои от които в най-важните моменти. Най-резултатен от българите беше Тодор Скримов с 23 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!