Селекционерът на "лъвчетата": Имаме шанс за нещо голямо

OFFNews 12 юли 2023 в 22:39 1440 0

Волейбол

Снимка БФ Волейбол

Андреа Буратини вярва във възможностите ни

Селекционерът на националния отбор Андреа Буратини беше повече от доволен от победата на България с 3:0 над Полша на Световното първенство за мъже под 21 години. Успехът гарантира, че националите продължава на полуфиналите на Мондиала в Бахрейн.

"Днес играхме много по-добре. Бяхме много концентрирани и уверени. Не е лесно да победиш Полша два пъти за няколко дни. Оттук нататък всичко и психология, физика, тактика. Имаме шанс за нещо голямо.

Много е трудно да изиграеш осем мача за десет дни. Затова беше важно да победим днес и да си гарантираме класирането. Утре в последния двубой срещу Иран ще бъдем по-спокойни. Имаме два дни да се подготвим да полуфинала", каза треньорът пред официалния сайт на БФ Волейбол.

Буратини каза, че няма претенции срещу кой съперник ще играем във финалната четворка.

"Досега малко гледах другата група. Там много качествени са Италия, Бразилия и Белгия. "Скуадра адзура" има силна система на игра. Белгийците разполагат с няколко изключителни състезатели. Бразилците пък са много високи. Най-вероятно всичко ще се реши утре след последния мач Италия - Белгия. За мен е важно да сме 100 процента концентрирани", обясни италианският специалист.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика