Пламен Константинов: Пожертвах личния си живот заради волейбола

OFFNews 06 ноември 2016 в 10:41 11599 1

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов продължава да крие упорито личния си живот.

43-годишният бивш волейболист и настоящ треньор на руския Локомотив Новосибирск говори пред водещия сайт championat.com в навечерието на мача със Зенит от местната Суперлига, като поставя условие да не го питат нищо за срещата. Всички останали теми са отворени.

Естествено, задават му и въпроса защо на 43 години все още няма съпруга, след като е толкова желан ерген, а през 2008 г. дори беше избран за Мъж на годината в България.

"Нека да го кажем така - принесох в жертва на волейбола семейния живот. Така е било през годините и си продължава. Предпочитам всичко да си остава дискрeтно. И без друго животът ми е твърде публичен. Отваряш вестника - пишат за теб, пускаш телевизора - дават те, отваряш хладилника и отново изскачаш отвътре", споделя виждането си Пламен. Той разкрива, че има певческа дарба като брат си Юлиан, известния оперен певец.

"Е, не същата, но имам добър слух и пея нелошо. Не искам да се захващам с неща, в които не съм сигурен, че ще преуспея. А и един певец в семейството стига. Нека пее, аз ще слушам", допълва Константинов.

Журналистът го връща към опита му да влезе в политиката през 2009 г. с листата на НДСВ. Експериментът се оказа неуспешен. По време на кампанията си Константинов яростно атакуваше икономиите при строежа на "Арена Армеец", която в крайна сметка остана непригодна за лека атлетика и достатъчно паркоместа, които бяха спестени.

"На този етап е изключено, но за в бъдеще не знам. Всичко, което ни заобикаля е политика, включително и в спорта", казва Пламен, преди да насочи погледа си към работата в националния отбор.

"Миналият сезон в Световната лига не ни се получи. Дадохме възможност на много от водещите фигури да си починат. На практика направихме два национални отбора. За новия сезон ще върнем в отбора тези, които могат да доиграят олимпийския цикъл и да изнесат световното през 2018-а, на което сме домакини с Италия.

Надявам се да се върнат Тодор Алексиев, Теодор Салпаров, Теодор Тодоров. Главният ни успех обаче е, че успяхме да реализираме осем от момчетата в италианската Серия А1", казва Пламен, който споделя и мнението си как да се реформира финансирането на руския спорт след секването на потока от петродолари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови