Приеха оставката на волейболния ни селекционер Николай Желязков

OFFNews 13 септември 2022 в 17:54 1767 0

Волейбол

Снимка БФ Волейбол, Start-Photo.bg

Николай Желязков

Николай Желязков повече няма да бъде селекционер на националния отбор на България за мъже, стана ясно след заседанието на Управителния съвет на БФВолейбол в парк-хотел "Москва".

Ръководителите на волейболната централа решиха, че договорът на треньора няма да бъде подновяван, след като поставените цели не бяха изпълнени.

През лятото "трикольорите" гонеха класиране в топ 8 в Лигата на нациите и на Световното първенство в Словения и Полша.

Желязков присъства за кратко на заседанието на Управителния съвет на волейболната централа, но малко преди края напусна залата и отказа да коментира решението за представителите на медиите.

БФВолейбол ще обяви процедура за избор на нов селекционер на мъжкия национален отбор, а кандидатури ще бъдат приемани до 5 октомври.

Международната федерация по волейбол (ФИВБ) е изпратила официална покана до БФВолейбол за участие в олимпийската квалификация за мъже през 2023 година. Новината беше съобщена от президента на БФВ Любомир Ганев след днешния Управителен съвет на централата.

"България получи официална покана от ФИВБ да участва в олимпийската квалификация догодина за мъжете. Трябва да потвърдим до 25 септември", каза Любомир Ганев. Той допълни, че се очаква такава и за жените. Волейболистките на България в момента заемат 15-о място в световната ранглиста.

България ще участва с два национални тима в предстоящите олимпийски квалификации за Париж 2024.

Ясни са датите за предстоящите олимпийски квалификационни турнири. Първо са жените, които ще играят от 16 до 24 септември 2023 година. Надпреварата при мъжете се предвижда да бъде от 30 септември до 8 октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови