Германия ни посочи вратата на Лигата на нациите

OFFNews 06 юли 2023 в 08:40 1188 0

Волейбол

Снимка FIVB.org

Националите браха срам

Мъжкият национален отбор на България по волейбол бе надигран от тима на Германия с 0:3 (22:25, 18:25, 22:25) в мач от последната седмица в Лигата на нациите в Анахайм (САЩ).
Така тимът на Пламен Константинов остана на последното 16-о място в класирането само с една победа и осем загуби, като има риск да загуби мястото си в надпреварата.

Отборът на България започна в състав: Георги Сеганов, Мартин Атанасов, Денис Карягин, Димитър Димитров, Алекс Грозданов, Николай Колев и либерото Теодор Салпаров. Тимът бе без Александър Николов, който играе на Световното първенство за мъже под 21 години в Бахрейн. Като резерви на терена се появиха Аспарух Аспарухов, Николай Пенчев, Валентин Братоев, Илия Петков и Делчо Раев.

Първият сет бе равностоен, като двата отбора вървяха рамо до рамо до 17:17. След това германците взеха аванс и не го изпуснаха до края, като тимът отстъпи с 22:25.

Във втората част разликата бе по-голяма, като Германия се откъсна при 16:12, а след това поведе и с 22:16, преди да затвори спокойно сета.

В третата част тимът на Константинов успя да навакса изоставане от 5 точки и да изравни при 12:12. След това българите дори поведоха при 21:20, но Германия отбеляза 5 от последните 6 точки в мача и спечели с 25:22.

Най-резултатен за България бе Мартин Атанасов с 11 точки, а Аспарух Аспарухов и Денис Карягин останаха с по 9. Най-много точки в мача реализира Мориц Райхарт от Германия - 14.

Следващият мач на България е утре срещу тима на Иран от 6:30 часа сутринта. На отбора е необходима задължителна победа в оставащите срещи с иранците, Сърбия и САЩ. В противен случай тимът на Пламен Константинов трябва да играе на Чалъндж турнира в Доха, който започва в Доха на 27 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!