Национал по спортна гимнастика дари медал за благотворителност

OFFNews 20 октомври 2022 в 20:43 1424 0

Гимнастика

Снимка Личен архив

Теодор Трифонов

Националът по спортна гимнастика Теодор Трифонов дари бронзовия си медал от турнира в Букурещ за благотворителност. Състезателят на Светкавица (Търговище) е определил за отличието сумата от 200 лева, а парите ще отидат за лечението на Кристина Динкова, която страда от множествена склероза.

"Бронзов медал предоставен лично от Теодор Трифонов на цена 200 лева. Сумата от него ще отиде в помощ на красивото момиче Криси, което има множествена склероза и са нужни средства за лечението й.

Теодор Трифонов е бронзов медалист от европейско първенство за младежи отборно и бронзов медалист от Световна купа на земна гимнастика, финалист на Световна купа на прескок, участник на световни и европейски първенства и много международни турнири. Това е един от спечелените му медали за България! Много трогателен жест от негова страна! Момчето само ме потърси, разбрало за каузата на Криси и искаше да помогне като предостави своя медал.

Отличието е много ценно за него, но думите му бяха: колкото и да е ценен за мен искам да се включа в каузата. Криси е млад човек и трябва да й се помогне. Ще се радвам да се вземе добра цена за медала, за да може да й се помогне. Респект към теб момче! Пожелавам ти още много такива медали!", написа в социалните мрежи Василена Василева, която организира благотворителни търгове в рамките на кампанията "Да върнем усмивката на Криси".

Лечение за множествена склероза няма. Има медикаменти, имуномодулатори и имуносупресори, които могат да променят курса на развитието. Най-обещаващата терапия за стопиране на прогреса при множествена склероза е трансплантация на автоложни (хематопоетични) стволови клетки. След стимулиране се реколектират стволовите клетки, в лабораторни условия се отделят здравите от провъзпалителните Т-клетки.

Прави се тридневна химиотерапия да анулира "паметта" на имунната система и се трансплантират здравите клетки. Криси има предложение за трансплантация в клиниката по хематология "Пирогов" в Москва. Сумата, което е необходима за тези процедури е 50 000 евро. Можете да се включите в благотворителните търгове на Василена Василева, като закупите артикул, дарен от известен български спортист с автограф. Нейният профил там е следният: Levskarkata Vasileva Vasileva (Levskarkata).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!