Мартин Стоев за избора на Константинов: Времето ще покаже

OFFNews 14 октомври 2022 в 16:28 2164 0

Мартин Стоев

Снимка Фейсбук

Мартин Стоев

Бившият национален селекционер по волейбол Мартин Стоев известно огорчение, че не беше избран за наследник на Николай Желязков. Днес от волейболната федерация обявиха, че Пламен Констатинов се завръща на поста. Името на Стоев упорито се спрягаше на фона на безпрецедентните успехи, които постигна с юношите и младежите ни.

"Никога за нищо не съм кандидатствал! Винаги съм казвал, че в конкурси не участвам! В България един конкурс или един търг се прави за точно определена фирма, всичко е нагласено предварително. Или се предлага постът на определен човек, или не се предлага. Кой ще ме оценява, трябва да е някой по-успял от мен, ама няма...", коментира Мартин Стоев пред БГНЕС.

"Няма защо да съм обиден. Всеки има право да предлага поста, на когото си иска. Мен не са ме канили да ставам селекционер на националния отбор. Явно са решили да поканят Пламен (б.а. - Константинов). А, за това, че са ме споменавали в медиите или са ме обсъждали като вариант, трябва да попитате федерацията каква е истината.

За мен е дежа вю да ме спрягат и обсъждат за национален селекционер. Общо взето от 2012-а година насам при всяка смяна на треньора изплува моето име. Но аз пак ви повтарям - никога не съм кандидатствал за нищо", продължи специалистът.

Конкретно за назначението на Пламен Константинов, той обяви: "Няма какво да коментирам. Времето ще покаже дали изборът е правилен или не. За колеги не говоря. Той е бивш мой състезател. В момента ми е колега. Само мога да му пожелая успех".

"Винаги съм бил за българин. Той си милее за отбора, за държавата, за момчетата и т.н. А чужденецът е просто един наемник", отговори Мартин на въпрос дали правилно Константинов е бил предпочетен пред финландеца Туомас Самелвуо и италианеца Алберто Джулиани.

Стоев изненадващо обяви, че не се е отказвал да води юношите, с които постигна огромни успехи в последните години.

"Не съм се отказвал, а договорът ми изтича на 31 декември. Този контракт е сключен преди четири години с предишното ръководство на федерацията, когато начело бе Данчо Лазаров. И до момента не ми е предлаган нов договор. Явно не са доволни, не мога да ви кажа друго, питайте федерацията", категоричен е той.

За бъдещето си Мартин обяви: "В момента си почивам, ще измисля нещо. Сливнишки герой не е вариант, защото бюджетът беше свит доста и се получава малко аматьорска работа, което не е за мен. Миналата година отказах много сериозно предложение от чужбина заради юношите, но нямам никакви притеснения все ще излезе нещо".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews