Гибона пак пое националите по волейбол

Василен Петров 14 октомври 2022 в 12:51 1626 0

Пламен Константинов

Снимка GettyImages

Очаква се контрактът на Константинов да бъде за три години.

Пламен Константинов се завръща като наставник на мъжкия национален отбор по волейбол на България. Това реши Управителният съвет на Българската федерация по волейбол (БФВ). Досегашният треньор на тима Николай Желязков след пародийното ни участие на последното световно първенство. 

Гибона водеше волейболните ни национали и в периода 2014 г. - 2018 г. В момента той е треньор на Локомотив - Новосибирск, с който през 2020 г. стана шампион в Русия.

Останалите кандидати за поста бяха треньорът на младежките национали Мартин Стоев, финландският треньор Туомас Самелвуо, както и италианският специалист Алберто Джулиани. 

Много от волейболните специалисти и фенове до голяма степен са изненадани от връщането на Константинов, тъй като смятаха, че Мартин Стоев би трябвало да води отбора след серията от успехи, които постигна. Миналата година младежите спечелиха сребърни медали на световното в Техеран, а тази година се класираха трети в Европа.

Предвижда се контрактът на Константинов да бъде за период от 3 години. Подробностите по него обаче тепърва ще се обсъждат и уточняват. 

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Давид Давидов уточни, че треньорът и състезателите няма да бъдат ангажирани с високи очаквания още на старта на съвместната им работа.

Следващата година се очертава изключително важна за България с участие в турнира Лига на нациите, домакинство на Европейското първенство, както и квалификация за летните Олимпийски игри в Париж през 2024 година. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!