Валери Симеонов на съд заради отменения фестивал в Слънчев бряг

OFFNews 16 август 2017 в 09:14 28831 14

Какао бийч в Слънчев бряг, който е домакин на отменения заради проверките на вицепремиера Валери Симеонов фестивал Solar Summer, ще съди вицепремиера заради "незаконните" му действия, обяви един от управителите на клуба Иван Дончев пред Нова тв тази сутрин. 

Както вчера OFFNews писа, организаторите се отказват от провеждането на феста заради акциите за тишина по морето и опасенията, че техниката на диджеите ще бъде иззета и това ще свали имиджа на организаторите в цял свят.

В позицията им се казва: 

"Във връзка със случващото се в курортен комплекс Слънчев бряг, взехме решение да прекратим преждевременно ежегодния фестивал SOLAR Summer 2017. Към този момент, а и през целия сезон, липсват подходящите условия, които да гарантират характерните за SOLAR качествен звук, ефектна сцена и безпроблемно протичане на събитията.

SOLAR Summer е фестивал, който се провежда повече от 10 години в Слънчев бряг и в частност на южния плаж на курорта - Cacao Beach. През всички тези години на този плаж сме организирали участия на най-големите имена в света на електронната музика, а през курорта са минали хиляди фенове дошли да видят имена като Fatboy Slim, Armin van Buuren, Pete Tong, Tiesto, Richie Hawtin, Fedde Le Grand, Mark Knight, Victor Calderone и други, което направи Слънчев бряг една от най-желаните парти дестинации в Европа, наред с Ибиза и Миконос, и постави курорта на челни места в редица световни класации.

Никога не сме си представяли ситуация, в която на световен топ артист музиката може да бъде спряна, а техниката - конфискувана. Във времената на социалните мрежи, новината за това ще се разпространи мълниеносно в цял свят, което ще се отрази изключително негативно на имиджа, както на България, така и на нас като организатори."

Проверявани сме непрекъснато и нямаме нищо против проверките, но сме против незаконните действия, допълни Дончев.

Днес собственици и персонал в заведения в курорта излизат на протест. В същото време, собственици на вили там са подали жалби срещу "тероризиращия" ги шум, заяви тази сутрин националният омбудсман Мая Манолова пред bTV.

Правилата трябва да се спазват безпрекословно, но не е работа на вицепремиера да прави проверките, коментира Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8915

14

stoyiv

19.08 2017 в 09:44

"Офнюз", на това не му ли викахте "фейк нюз", или щом е успоредна с партийната линия всяка крива е права?

23293

13

Стефан

16.08 2017 в 21:58

Ми - вярно.
И това е повод да се добавят още и невменяеми тъпани?
В буквален смисъл - барабани.

7705

11

kristo g

16.08 2017 в 13:13

Организаторите не могат да дадат никой на съд,за действия,които не са извършени спрямо събитие ,което те сами са отменили.
То бива глупост, то бива некомпетентност ...

12415

10

senester

16.08 2017 в 11:59

Много важно за фестивала. Да си го направят някъде в открито море. Може и на дъното

11915

9

stob

16.08 2017 в 11:34

Ами да го съдят!Но не им стиска!Да видим колко лева ще трябва да "снесат" на г-н Симеонов ,пък той ако иска ,да ги даде за благотворителност!

10538

7

Black Hex

16.08 2017 в 11:02

Много вальовци ви се насъбраха нещо.
вальо топлото, вальо нафтата... сега вальо тихото
Мъка, мъка, мъка...

8000

6

Javor Kostov

16.08 2017 в 10:55

Така се прави. Съд до дупка за комуниста Вальо Тихото, защото и в общината да отидат Вальо Тихото ще настъпи и там и пак ще им забранят звука. Долу комунистите от рода на Вальо Тихото

8596

5

NikiDanev

16.08 2017 в 10:37

А, да и още нещо, това със спрения фестивал е такава плоска лъжа, хахаха, вкарал си едни пари, харчил си, подготвял си се, канил си гости, на които дължиш неустойка и сега ще спреш, заради евентуалното... Ами да ги светна, отиват в общината, пускат молба за шума за един два дни и общината им разрешава. Кажете си, че нямате пари да го направите тоя фестивал, че никой не сте поканили като хората, няма интерес или нещо по правдоподобно. Няма съд, който да осъди някого, че друг се плаши от него, без конкретна заплаха. Дори и най корумпирания български съд. Момчета ще вкарате едни пари и ще изгорите, на следваща инстанция, като излезе от Бургас ще падне в съда.