Отменят най-големия фест в Слънчев бряг, за да не дойде Валери Симеонов

Проверките му притесниха организаторите на Solar Summer

OFFNews 15 август 2017 в 14:55 26775 6

Заради акциите на вицепремиера Валери Симеонов най-големият фестивал в Слънчев бряг Solar Summer се отлага.

Това стана ясно от съобщение, което организаторите на фестивала изпратиха до медиите. Те поясняват, че причините да се откажат са акциите за тишина по морето, както и опасенията, че техниката на диджеите ще бъде иззета и това ще свали имиджа на организаторите в цял свят.

Фестивалът се провежа от 10 години на Какао бийч. 

Ето и цялата им позиция: 

Във връзка със случващото се в курортен комплекс Слънчев бряг, взехме решение да прекратим преждевременно ежегодния фестивал SOLAR Summer 2017. Към този момент, а и през целия сезон, липсват подходящите условия, които да гарантират характерните за SOLAR качествен звук, ефектна сцена и безпроблемно протичане на събитията.

SOLAR Summer е фестивал, който се провежда повече от 10 години в Слънчев бряг и в частност на южния плаж на курорта - Cacao Beach. През всички тези години на този плаж сме организирали участия на най-големите имена в света на електронната музика, а през курорта са минали хиляди фенове дошли да видят имена като Fatboy Slim, Armin van Buuren, Pete Tong, Tiesto, Richie Hawtin, Fedde Le Grand, Mark Knight, Victor Calderone и други, което направи Слънчев бряг една от най-желаните парти дестинации в Европа, наред с Ибиза и Миконос, и постави курорта на челни места в редица световни класации.

Никога не сме си представяли ситуация, в която на световен топ артист музиката може да бъде спряна, а техниката конфискувана. Във времената на социалните мрежи, новината за това ще се разпространи мълниеносно в цял свят, което ще се отрази изключително негативно на имиджа, както на България, така и на нас като организатори.

Очакваме всички компетентни органи да вземат адекватно становище по въпроса без постоянно да си прехвърлят отговорности, както се случва в последните 10 дни.

Примерите от света за това как държавата може да се възползва от подобни фестивали и да ги добави в туристическото си портфолио са вече почти безброй – Сърбия (EXIT), Румъния (Untold), Унгария (Sziget), Белгия (Tomorrowland), Испания (Ibiza) и т.н. За съжаление, както в много други области, така и тук, страната ни изостава сериозно от тенденциите и дори в някои отношения върви назад, а като резултат, редица добри събития и фестивали по Черноморието спряха своето съществуване, което пък доведе до сериозен отлив на младите хора и платежоспособните туристи от България.

YALTA CLUB поднася своите извинения на всички, които вече са планирали своя уикенд. В момента се договарят нови дати за участията на Adam Beyer и Paco Osuna, като най-вероятно такива ще бъдат насрочени още до края на тази година в София. Закупените билети ще важат за новите дати, но могат да бъдат и върнати в офисите на Ивентим или на касите, където са били купени от 16.08.2017. Билетът за събитието е 40 лева. 

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

7

Black Hex

15.08 2017 в 17:36

Зали има, но те струват пари. А "организаторите" постъпват като другарят Миташки от Оркестър без име - пишеш на ценоразписа 10% за оркестъра, пък после ше се разберем. Няма страшно.
Така и тия миндили - ограждат плажа вечерта, слагат такса вход 40лв срещу които не получаваш нищо, защото има хонорар на гостуващата звезда и те така. Жули Жеко алкохол от тубите до ослепяване или до припадък!
А залите стоят празни. Там освен наем не може да се поберат всичките пия и осрани "купонджии", налягали иначе по дюните или директно по асфалтовите алеи.
Ово е "бугарски стандарт".

21061

6

рамбо

15.08 2017 в 17:31

Добре де, като искат да има "качествен звук" и канят разни ди джей знаменитости защо не си намерят някое закрито заведение или зала и да си го проведат? Защо у нас всеки иска да прави веселби и купони на открито и да надува музиката на макс, без да му дреме, че никой в радиус от 1-2км. няма да може да спи?

12021

5

bls

15.08 2017 в 16:46

Голяма работа, че отменяли наркоманското сборище. Така или иначе докато има присъствие там ресотрантите и заведенията изобщо РРРрррезко увеличават приходите които отчитат /и върху които дължат данъци/.

12182

4

sawall

15.08 2017 в 16:08

Жалка история, но не особено изненадваща. Все пак говорим за българското черноморие и за Валери Симеонов.

10538

3

Black Hex

15.08 2017 в 15:34

Оборотите на някои заведения били скочили с 200%, а на други с 600%. Визирам фискалните дневни отчети на заведенията. Така ако върви до края на сезона ще генерира още 2-3млрд излишък и ще има и за пенсии и за самолети.
Обаче незнайно защо не закача циганите. Те са имунизирани при осъществяване на високодецибелен терор над забележете, РАБОТЕЩИ граждани! Не почиващи дрогирани тарикати, а работещи граждани.
Предлагам солара да не го отменят, а да го съчетаят с етноритмите на циганската сватба.
Ще е убийствена комбинация. Вервайте ми.