Рагин пред OFFNews: С голяма радост давам оставка, но бях оклеветен

Светослав Метанов 08 юни 2017 в 13:53 22361 9

С голяма радост ще си дам оставката като председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Това заяви пред OFFNews шефът на организацията Благой Рагин минути след като министърът на туризма Николина Ангелкова поиска той да се оттегли от сдружението.

Преди ден в интервю за Нова телевизия той заяви, че не трябва да се шуми много около случая с шведския турист, който изрита безпричинно камериерка в главата, за да не загубим скандинавските летовници, които били горди хора. 

Днес обаче Рагин каза пред OFFNews, че се чувства "оклеветен и невинен", тъй като медиите от отговори на четири въпроса сглобили манипулативни информации.

"Не съм казвал да ни бият шведите, след като си плащат. Този човек да си понесе отговорността, но просто поисках да не хвърляме кал срещу шведите. Ние бяхме ли виновни, че циганинът ритна германката в метрото в Берлин", каза още той.

Рагин обясни, че хотелиерите, които посрещат скандинавски туристи, са го помолили да не се преекспонира случая, тъй като трудно се върнали на да почиват у нас, след като ги нямало в продължение на няколко години.

"Аз не съм на заплата в Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Помагам на хората безвъзмездно, а синовете и съпругата ми се сърдят, че отделях толкова време на организацията. Сега ще си гледам повече бизнеса", каза още Рагин.

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоцициация (БХРА) е учредена през 1993 г. като сдружение с идеална цел. Основна ѝ задача е подпомагане на развитието на хотелиерството и ресторантьорството, подкрепа на предприемачеството и частната инициатива, както и на туристическия бизнес в България.

Организацията e член на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация /International Hotel & Restaurant Association - IH&RA/. Освен това членува и в Балканския алианс на хотелиерските асоциации (Balkan alliance of hotel associations - BAHA).

От 1996 г. БХРА връчва Годишни награди за най-добри постижения в областта на хотелиерството, мениджмънта, ресторантьорството, инвестициите и др., а от 2002 г. асоциацията е съорганизатор на Годишния национален конкурс “Готвач на годината” заедно с Варненската асоциация на хотелиери и ресторантьори (ВАРХ).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

9

ELPIDA

09.06 2017 в 10:36

@ 8- IP, солидарна съм мнението.
По принцип скандинавските туристи слизат пияни още от самолета.
В техните страни има полусух режим, но те са най-НЕагресивните гости.Най-отвратително пиянство и арогантно поведение имат ирландците.
Случаят с този швед е прецедент.Във всяко стадо все ще се намери мърша.Ако полежи малко на топло,съкафезниците ще му покажат не "как се пърди в турска джамия", а в християнски храм.

17439

8

мнение от IP

09.06 2017 в 10:12

Този нищо не е разбрал всъщност. Не не сме виновни а се срамуваме, че български гражданин ритна жената в метрото. А сега шведите сигурно също се срамуват. Ама къде ти при този манталитет нещо да схване....безнадежден случай.

26179

6

ELPIDA

08.06 2017 в 20:55

Всеки човек работещ в туризма, знае,че трябва да се усмихва,знае,че е лакей,слуга,който обслужва капризите на всякакви чешити.Никой обаче,няма моралното и юридическо право да ги малтретира и унижава.

Прав му път на г-н Рагин.И дано повече не се канят подобни
"шегобийци" да заемат отговорни постове.

9118

2

Christina Ostrikova

08.06 2017 в 14:42

Радостта е взаимна!

42249

1

Denis Rizanov

08.06 2017 в 14:18

Млъкни бе благойчо!
Този човек ОЩЕ НЕ СИ Е ПОНЕСЪЛ ОТГОВОРНОСТТА, ЗАЩОТО ОЩЕ НЯМА СЪДЕБНА ПРИСЪДА ЗА ДЕЯНИЕТО МУ!
Този пиян шведски боклук можеше никога да не си понесе отговорността, ако записът не беше видял бял свят!
Този дрогиран отпадък беше пуснат от полицията след по-малко от 24 часа сякаш нищо не е направил и имаше пълната възможност да духне с първия самолет, и само безпаричието му беше причина да не е тръгнал!
Този уайт-траш нямащше никога да бъде арестуван повторно, ако българската общност не беше разбрала за неговото деяние!
И ти... благойчо си не по-малко отговорен, за опитите ти да омаловажиш случая и с призивите си: "шът дума да ни става, всичко скрито да остава!" да не би да "изплашим" тези боклуци, които ти наричаш туристи!
 
X

Да помогнем на украинските деца!