Ангелкова поиска оставката на Благой Рагин

OFFNews 08 юни 2017 в 13:03 9140 1

Снимка БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова поиска оставката на председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин, съобщи БГНЕС.

Това се случва ден след като Рагин направи изключително неуместно изказване как не трябва да говорим много-много за инцидента, при който камериерка бе изритана в главата от шведски турист, тъй като скандинавците били горди хора и имало опасност да ги загубим като летовници, а те плащали добре. Думите му предизвикаха лавина от недоволство в социалните мрежи. Присмяха им се дори и медиите в Швеция.

„Личното ми мнение е, че такова поведение, особено на председателя на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин е неприемливо и независимо, че това са неправителствени организации, които Министерство на туризма не контролира, не се бърка в тяхната работа. Смятам, че чисто морално и редно е председателя на една такава организация, който представлява името на хотелиерите и ресторантьорите да се извини, да се оттегли. Просто е морално това да бъде направено“, категорична бе Ангелкова.

Тя посочи, че Министерство на туризма се разграничава от изказванията на Рагин.

„Категорично осъждаме такова поведение. Всеки един гражданин, независимо от къде е, е длъжен да спазва законите на българската държава, когато се намира на нейна територия. Най-малкото, когато става дума за такава непредизвикана агресия трябва незабавно да се вземат мерки, затова изцяло подкрепяме действията на прокуратурата и на МВР“, посочи министърът.

Според Ангелкова на първо място сме длъжни да защитаваме интересите на работещите в сектора на туризма и не само там, на всеки един човек, който е подложен на такава незаслужена агресивна проява.

Попитана дали се притеснява държавата, че ще разсърди шведите и няма да дойдат на нашето море, Ангелкова посочи - „не се притесняваме, че ще разсърдим никого. За нас е важен интересът на българските граждани“.

„Всеки един гражданин независимо от коя държава е, в какво качество посещава нашата страна е длъжен да спазва законодателството й. Най-малкото хората, които работят в сектора и ръководят браншови организации са длъжни да защитават интереса на работещите в този сектор. Затова и Министерство на туризма категорично се разграничава от всякакви позиции, които водят до това да се накърнява интересът на българския гражданин, особено в този случай“, заяви още Николина Ангелкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови