Ангелкова очаква повече руски туристи през лято 2016

ОFFNews 29 ноември 2015 в 14:00 3385 4

Министърът на туризма Николина Ангелкова очаква ръст на руските туристи през лято 2016.

"Вчера прочетох едно изявление на Михаил Малцев, председател на Уралската агенция по туризъм, който казва, че България има шанса да посрещне милион и половина руски туристи", каза тя в ефира на Нова телевизия и добави, че той е споменал подобна цифра и по време на кръгла маса, в която участвали българските власти и представители на руската Агенция по туризъм и водещи туроператори.

"Ние посрещахме средно около 6-700 000 руски туристи годишно в рамките на последните 5 години. Тази година към днешна дата те са 450 000. А той говори за един милион, милион и половина, което е изключително много", каза министърът.

Тя обясни, че когато е чула прогнозата на Малцев се е запитала дали имаме ли къде да настаним толкова руснаци. И в крайна сметка заяви, че е приела думите му "по-скоро като положителен сигнал, че следващия сезон ще бъде наистина доста добър в сравнение с предходния".

Ангелкова каза още, че според нея започващият зимен сезон ще бъде много успешен. „Данните за ранните записвания сочат, че ще има ръст от 5-7% в сравнение с миналата година”, каза министърът.

Тя увери, че курортите ни имат готовност да посрещнат своите гости.

"Това, което се случва на геополитическата сцена в момента, дава положителен тласък на българския туризъм", каза още Ангелкова. Тя все пак добави, че е много важно съседните страни да са стабилни, защото "ние сме по средата".

„Русия ни е съвсем наблизо, Турция ни е на една ръка разстояние. И двата пазара са ни много важни”, отбеляза Ангелкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови