Джокович и съпругата му излекувани от COVID-19

OFFNews 02 юли 2020 в 15:56 7999 2

Снимка Twitter/Официален профил

Световният №1 в тениса Новак Джокович обяви, че той и съпругата му Йелена са излекувани от коронавирус, съобщи tennis.bg/. Двамата са дали отрицателни проби за COVID-19.

Двамата се разболяха по време на организирания от него Adria Tour - демонстративен турнир, който се проведе през юни в различни балкански градове пред препълнени трибуни, без социална дистанция както между играчи, така и между публика въпреки пандемията. Турнирът с първа спирка Белград бе мястото, където от COVID-19 се разболя българският топ тенисист Григор Димитров, който прекъсна участието си и се върна в Монако за изследвания и лечение. Днес стана ясно, че българинът е отклонил покана за участие в друг демонстративен турнир, в Австрия. Какво е състоянието му към този момент не е известно.

Сръбският тенисист обяви на 23 юни, че двамата със съпругата му са заразени. Те са прекарали вирусното заболяване безсимптомно, като са спазвали пълна самоизолация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2100

2

гоуемио

03.07 2020 в 07:00

Бре, бре! За две седмици се разболяха, та се и излекуваха:))))

13874

1

emanuilis

02.07 2020 в 16:07

Е, като са го прекарали безсимптомно защо обявявате, че са „излекувани"?! Такива могат да бъдат единствено симптоматичните хора. Без клинични прояви не е коректно да се говори за болест, съответно „излекуване". Нищо повече от"PR" за господина, в резюме.