Григор Димитров отказа участие в турнир в Австрия

OFFNews 02 юли 2020 в 13:33 3560 0

Снимка Инстаграм/Личен профил

Григор Димитров няма да участва в организирания от Доминик Тийм демонстративен турнир по тенис THIEM's 7 в австрийския град Кицбюел от 7 до 11 юли, съобщава БНР.

Първата ни ракета се разболя от COVID-19 по време на серията демонстративни мини турнири Adria Tour, организирани от световния №1 в тениса Новак Джокович на Балканите. Той съобщи за положителната си проба на 21 юни, след като състоянието му се влоши, той прекрати участието си и замина за изследвания в Монако.

Организаторите на THIEM's 7 му бяха разрешили да се включи, ако даде отрицателна проба, но българинът е отклонил поканата. Не става ясно дали той вече се е възстановил от болестта и дали е дал отрицателни проби.

Димитров бе един от седемте играчи, поканени от Доминик Тийм да се състезават заедно с него в турнира с награден фонд 300 хиляди евро.

Деветият в световната ранглиста Гаел Монфис (Франция) също отказа да участва, като двамата с Димитров са заменени от 12-ия в света Роберто Баутиста Агут (Испания) и номер 36 в класацията на АТП Каспер Рууд (Норвегия). Другите участници са руснаците Карен Хачанов и Андрей Рубльов, италианецът Матео Беретини, австриецът Денис Новак и германецът Ян-Ленард Щруф.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови