Скандал с бащата на Сесил Каратанчева

OFFNews 11 ноември 2016 в 21:51 15779 3

Името на бащата на тенисистката Сесил Каратанчева и бивш депутат от българския бизнес блок Радослав Каратанчев беше замесено в нов скандал.

Според информация от полицията, цитирана от "24 часа", той е станал участник в пътен инцидент в четвъртък вечерта на ъгъла на булевард "България" и улица "Тодор Каблешков" в София. Около 21 часа малко преди кръстовището две коли се ударили. Трета спряла, за да помогне, когато мощно Мицубиши се забило в спрелите автомобили.

Секунди след удара обаче шофьорът му избягал с мръсна газ. При сблъсъка били ранени мъж и жена, които били откарани в "Пирогов". Мъжът е със счупен крак, след като ударът го пратил под единия от автомобилите. Леко пострадало е и дете на 4 години.

След два часа автомобилът Мицубиши се върнал на местопроизшествието. Зад волана му бил именно Радослав Каратанчев, който обяснил, си бил загубил ключовете от колата преди две седмици и според него този, който ги е намерил най-вероятно е шофирал.

Той обаче така и не изяснил как колата и ключовете са се озовали отново у него непосредствено след инцидента. Другата версия, която Каратанчев лансирал била, че колата може да е била карана от негов служител. Той самият не карал кола в България, тъй като нямал шофьорска книжка. Според присъствалите на огледа полицаи бившият политик лъхал на алкохол и се държал неадекватно.

Радослав Каратанчев веднъж вече предизвика тежка катастрофа. На 18 май 1999 г. той уби баба, дядо и 7-годишното им внуче с депутатски мерцедес. След дълъг съдебен процес обаче Каратанчев се размина само с условна присъда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови