Защитата по делото за 'убийството в куфара' поиска ексхумация. Съдът отказа

OFFNews 19 септември 2023 в 19:54 2457 0

Владимиров

Снимка БГНЕС

Орлин Владимиров

Защитата на Орлин Владимиров, обвинен за убийството на Евгения Чорбанова, поиска ексхумация на тялото й, защото съдебномедицинската експертиза не била направена компетентно. Съдът обаче отказа.

Днес се проведе поредното заседание по делото, добилото известност като "убийството в куфара", след като тялото на момичето бе намерено именно в куфар. Обвинен като помагач в престъплението е и бащата на Орлин - Пламен Владимиров.

Съдът прие няколко експертизи. От съдебно-психиатричната и психологична стана ясно, че Орлин не страда от психоза и няма данни той да е проявявал такова разстройство към момента на извършеното престъпление през октомври 2021 г. Така че той е разбирал и е могъл да ръководи постъпките си. Може да дава обяснения за деянията си и пълноценно да участва в наказателния процес, съобщиха вещи лица по делото, цитирани от Нова тв.

Не беше допусната експертизата на психолозите, изготвена от Тодор Тодоров. Причината е, че адвокатите на Орлин Владимиров се обосноват с факта, че Тодоров е направил изявления пред медиите. В тази експертиза стават ясни резултатите от водените беседи с обвиняемите баща и син.

На следващото заседание на 28 септември Орлин заяви, че иска да даде обяснения по делото. До този момент той пазеше мълчание.

Тялото на Евгения бе открито през 2021 г. в куфар във водоем. В началото на ноември 2022 г. Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу 37-годишния Орлин Владимиров и 61-годишния му баща Пламен Владимиров за предумишленото убийство на Чорбанова.

Доказателствата сочат, че съпругът на Евгения бил патологичен ревнивец и следял комуникацията на жена си чрез специално приложение на телефона си. Освен това монтирал скрита камера в дома им в столицата. Решението да я убие взел 12 октомври и го споделил с родителя си, питал го и как да го извърши.

На следващия ден двамата се срещнали в Перник, разговаряли и бащата посъветвал сина си да удуши Евгения, като решили, че най-добре е това да стане в семейното жилище. Бащата поел ангажимент да извози тялото с автомобила си до хвостохранилището в местност край миньорския град.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика