Задържаха двама бивши кметове на Перник

OFFNews 28 февруари 2018 в 14:06 8298 0

Задържаха двама бивши кметове на Перник

Двама бивши кметове на Перник са арестувани при акция на специализираната прокуратура. 

Акцията е във връзка с разследване за длъжностни престъпления в Перник за сключване на неизгодна сделка за кризисно сметосъбиране и сметоизвозване от 2014 година със значителни финансови загуби за общината.

Установено е още, че към този момент общината е плащала възнаграждение за същата дейност по сметосъбиране и сметоизвозване на друго дружество, с което е имала действащ основен договор.

Няколко души са задържани до момента. Сред тях има и бивши кметове на града.

Става въпрос за сума, която е над 1 милион и 200 хиляди лева, това съобщи председателят на специализираната прокуратура Иван Гешев. Акцията продължава и като от общината в града са иззети документи. Няколко човека са отведени в полицията в Перник. Те са с полицейска мярка за задържане за 24 часа. Очаква се до края на деня на част от тях да бъдат повдигнати обвинения. Става въпрос за неизгодно сключени договори между Община Перник и фирми за сметосъбиране и сметоизвозване, които според прокурорите и МВР са източили пернишката община. Има реални съмнения, че собственикът на различните фирми за сметоизвозване в града е един и същи човек, обясниха още от прокуратурата.

Подробности ще бъдат дадени до края на днешния ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови