Васил Капланов - Каплата отново е задържан за закана за убийство

OFFNews 04 май 2022 в 08:55 1712 0

Снимка Архив

Васил Капланов – Каплата отново е в задържан за заплаха с убийство, съобщиха от прокуратурата. 

Срещу него се води и друго наказателно производство за закана с убийство спрямо същия човек, заради когото беше беше задържан през лятото на 2020 г. 

Тогава Каплата заплашил Д.Н. след направен коментар в социалните мрежи във връзка с изчезването на Янек Миланов. 

Сега от прокуратурата съобщават, че Капланов е задържан за 78 часа, след като на 1 май в Дупница заплашил Д.Н. 

Заедно с Д.Н. били съпругата му и детето му. При качването в автомобила си мъжът забелязал приближаващата се кола, управлявана от Капланов. Обвиняемият рязко намалил скоростта, насочил през прозореца пистолет срещу мъжа и заканително поклатил глава. След това веднага си тръгнал. 

От обвинението съобщават, че действията на задържания са предизвикали у Д.Н. основателен страх за живота и този на семейството му. Допълнителен повод за това бил постоянен психически тормоз, на който е бил подложен от страна на обвиняемия, след изчезването на негов близък приятел - Янек Миланов.

В хода на разследването са извършени претърсвания в дома му и изземване на автомобила на Капланов. Разпитани са свидетели, изискана е писмена информация от националната система за спешни повиквания, изискани са записи от охранителни камери, монтирани в района на местопроизшествието.

Предстои прокуратура да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Янек Миланов изчезна в началото на август 2020 г. Според свидетели Миланов последно е видян именно в колата на Капланов. 

Братът на изчезналия Марио Миланов разказва пред Нова тв, че преди да изчезне, брат му бил с приятели пред блока.

"Тогава телефонът му звъни, той оставя ключовете от автомобила си и казва, че ще се върне след 15 минути. Качва се в автомобила на Васил Капланов, по-известен като Каплата, и оттогава никой нито е чувал за него, нито го е виждал. Има го заснет на камерите, но дали е насилствено, не знам дали някой може да каже освен Капланов или Янек, или някой който е бил в автомобила. Ако е имало такъв човек, не може да се каже, вижда се на камерата, че той се качва в автомобила", каза още Марио.

Преди да изчезне, Янек е подавал два пъти сигнали в полицията за посегателства над автомобила му - за счупено стъкло и за надраскана врата. При един от последните случаи, той подава сигнал, но по-късно го оттегля, казват от полицията.

След като главният прокурор Иван Гешев се срещна с брата на Янек, беше задържан Васил Капланов

Капланов беше привлечен като обвиняем за държане на голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия - 115 патрони калибър 9х19мм, без да има за това надлежно разрешение.

През ноември 2020 г. беше задържан и синът на Капланов. През май той умишлено е надраскал кола, паркирана в ж.к. Бистрица в Дупница. По първоначална информация това е бил автомобилът на Янек Миланов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови