Валентина Маджарова: Спецпрокуратурата вероятно ще се произнесе след изборите по казуса 'Петков'

OFFNews 13 октомври 2021 в 19:46 2248 0

Специализираната прокуратура най-вероятно ще вземе окончателно решение по казуса с гражданството на Кирил Петков след изборите, заяви пред БНР ръководителят на специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

Тя каза, че срокът е стандартен - два месеца след получаването на сигнала и още месец за окончателно решение на прокурора.

Наблюдаващият прокурор ще реши и кои документи да поиска от Конституционния съд по делото за гражданството на Кирил Пенков, заяви още тя и допълни, че по негова преценка може да бъдат поискани и всички документи от делото.

Маджарова отказа да отговори на "Продължаваме промяната", които по-рано днес заявиха, че в 47 НС ще работят за закриването на спецпрокуратурата, но беше категорична, че спецпрокуратурата следва закона.

Тя допълни, че този тип "институционални войни" вредели най-много на българското общество.

"Ако Кирил Петков е бил канадски гражданин в периода, в който е и министър на икономиката, за него ще има последствия", каза Маджарова.

Само на база на едно журналистическо разследване не може са се повдигне обвинение, така тя коментира "Досиетата Пандора" и заяви, че към момента проверка не е започнала. Тя обаче заяви, че наказателният кодекс трябва да бъде променен, за да бъде и съдебната система ефективна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови