Трайков поиска извинение от прокуратурата, говорила като "жълта медия"

OFFNews Последна промяна на 04 януари 2017 в 09:05 10956 8

Трайчо Трайков, бившият енергиен министър и понастоящем обвинен в умишлена безстопанственост от прокуратурата, поиска извинение на живо в ефир от говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова.

По думите на Трайков прокуратурата борави с езика на "жълтите медии" и му дължи извинение.

„Обвиненията срещу мен са част от клеветническа кампания и се обявяват от прокуратурата в стила на жълтите медии”, каза в ефира на Нова телевизия Трайков.

Той беше обвинен в безстопанственост, поради която са настъпили щети за около 21 млн. лева. Причината – продажбата на миноритарния пакет на държавата от акции в EVN на занижени цени. Освен това, според прокуратурата, получените пари били внесени в държавния бюджет, вместо в Сребърния фонд.

„Процедурата е била проведена изключително бързо и потенциалните купувачи не са узнали за случващото се. Всичко е протекло така, че да спечели този, който има най-голям интерес”, заяви говорителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова.

Тя подчерта, че по казуса ще бъдат повдигнати обвинения и на други лица.

„В обвинителния акт не се споменава нищо за Сребърния фонд, нито за бившата ми работа в EVN”, коментира Трайков. Според него обвиненията са по сигнал на „една групичка”, която не за първи път му проблеми със закона. Предишния път сведения дал Николай Бареков.

„Не бих си позволил да извършва подобно нарушение нито като министър, нито като човек”, категоричен е Трайков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8329

9

Шопа

04.01 2017 в 13:51

"Не бих си позволил да извършва подобно нарушение"
Не Трайчо, само си си затворил очите, и се правиш на разсеян.

8014

8

ognian123

04.01 2017 в 13:31

Бареков подал сигнала.Този честен милионер.Това не е ли любопитно.Питам кои са старите или новите им работодатели.Като чета комунистическите клакьори май че се досещам.

59994

7

Red or Dead

04.01 2017 в 11:33

“““““......Та има ли право някой работил за тези дружества-грабители да се мотае в политиката у нас?...“““““


Ми туй пита и наша скромност....ама БУНАДЯСАЛИТЕ мисирки мълчат по темата или набиват злобни минуси...:))))

8385

6

Ivansti

04.01 2017 в 11:18

Оставете юридическия казус. В държавата - чудо дори с безспорни доказателства събрани от чужди служби, не можеш да бъдеш осъден /справка Бисеров/! Мен ме вълнува моралния въпрос - От влизането на чуждите ЕРП-та у нас цената на тока се е увеличила с над 40%. Нито цената в производството, още по-малко качеството на услугата са се увеличили т.е. ограбват се хората. Та има ли право някой работил за тези дружества-грабители да се мотае в политиката у нас?

59994

5

Red or Dead

04.01 2017 в 10:38

““““.....Според него обвиненията са по сигнал на „една групичка”, която не за първи път му проблеми със закона......“““““““

таратайчоооо.....има ли значение чий е сигнала.....ИСТИНАТА е, че си нарушил закона и си намазал обилно бунадясалата си трътка.....за сметка естествено на народеца......

9604

4

In Trum we trust

04.01 2017 в 10:38

Прокопиевата крадлива шайка почна да скимти на урмяло! Браво това е музика за ушите ми!

38250

2

Denis Rizanov

04.01 2017 в 10:16

Трайков поиска лично извинение от Румяна Арнаудова и резонно не го получи.
Отделен е въпросът, че тази сделка е минала с "верификацията" и личното одобрение на тогавашния министър-председател. С други думи предварително е било уточнено кой, колко и прочие. Трайков е бил в ролята на удобен посредник при контактите и СЪизпълнител на решението.