Срещу 3000 лв. пуснаха единадесетокласник без книжка, блъснал и убил 92-годишна жена

Диана Варникова 26 май 2023 в 09:43 1337 0

Съд

Снимка Диана Варникова

Съдът в Пазарджик

Срещу парична гаранция от 3000 лв. пазарджишкият Окръжен съд освободи от ареста 18-годишният Васил, който блъсна при маневра на заден ход 92-годишна жена от селото.

Възрастната жена почина по-късно в областната болница.

Васил, който е в 11-и клас в пазарджишката Професионална гимназия по химични и хранителни технологии, седнал зад волана на „БМВ“ без шофьорска книжка. На една от улиците в селото той решил да направи маневра на заден ход и не видял възрастната жена отзад, блъскайки я.

Пострадалата била откарана веднага в държавната болница в Пазарджик и въпреки усилията на лекарите, издъхнала.

Трагедията стана на 21 май в Добровница и след инцидента тийнейджърът бе задържан до вчера, когато Окръжният съд се произнесе по мярката му за неотклонение. От прокуратурата поискаха постоянна мярка “задържане под стража“ и се мотивираха, че младежът е бил наказван заради шофиране в нетрезво състояние, заради което му била отнето и шофьорската книжка.

От училището, в което учи Васил, представиха пред магистратите отлична характеристика. Кметът на селото също дал добра характеристика за момчето. Младежът не е напуснал мястото на произшествието, доброволно е предоставил информация на разследващите, аргументира се и адвокатът на задържания ученик. Окръжните магистрати постановиха, че 18-годишният може да напусне ареста срещу парична гаранция от 3 000 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови