Ще ви изкормим, законът казва смърт за вас - част от заплахите към плевенски съдии

OFFNews 27 февруари 2024 в 13:14 2948 3

Темида

Снимка Архив

Четиридесет и четири заплашителни имейла са получили от 19 февруари насам съдиите от Плевенския окръжен съд и Плевенския районен съд, съобщи председателят на Плевенския окръжен съд Весела Любомирова-Сахатчиева пред бТВ. Точно в окръжния съд работи и съдия Владислава Цариградска, която стана обект на заплахи покрай делото на убития Мартин Божанов-Нотариуса.

Цариградска е под охрана.

"Вие сте мързеливи, корумпирани, невежи, необразовани селяни, ще ви изкормим", "съдии, защитаващи крадливи политици и контрабандисти", "законът казва смърт за вас" - това са част от заплахите, които плевенските съдии получават на официалния си имейл.

"Отначало бяха адресирани и съдържаха името на съдия Владислава Цариградска, но впоследствие получихме имейли, адресирани общо до съдиите, с нецензурни изрази, съдържащи заплахи. Не са преставали вече седмица и вече са 44. Това е прецедент и сме притеснени. Ежедневно, дори и в почивните дни и след края на работния ден, ми се докладват такива съобщения и този поток не спира вече една седмица. Притеснени сме и се отразява на организацията на работата на съда", обясни Весела Любомирова-Сахатчиева.

По думите й подателите са трима, а съобщенията са написани в примитивен стил от човек, вероятно представящ се за неграмотен.

"Не мога да кажа дали става дума за група и дали се касае за едни и същи лица. Обясниха ми, че тъй като съобщенията се изпращат от gmail, е много трудно да се установи локацията и подателят, и сме в очакване. Нямам информация да е образувано досъдебно производство", допълни Любомирова-Сахатчиева.

Съдът е сигнализирал ОДМВР-Плевен, окръжната прокуратура, главния директор на ГД "Охрана" към Министерство на правосъдието и отдел "Киберпрестъпност" към ГДБОП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1066

3

alcom4

27.02 2024 в 16:02

Дали са били написани грамотно или не ,тези заплахи имат основание. На хората им дойде до гуша ,от шарлатаниите , на забогатели те ,чрез кражби ,червени паразити ,били те стари ченгета -комуняги или техни отроци или пък руски агенти ,с бъ лгарски паспорти.Щом няма юридическо правосъдие и институции ,които да изпълняват законите ,то тогава идва личното право съдия и "закона на честта".Нашите велможи,не бива да забравят това !

135

2

Far Rider

27.02 2024 в 14:03

Брех, колко са уплашени продажните и корумпирани съдии! А когато вземаха пари от Нотариуса и приятелите му не се страхуваха!

4038

1

Moirae

27.02 2024 в 13:38

Наследихме правосъдие - чудовище. После защо сме били бедна и слаба държава. Отгоре на това същите безсрамно продължават да се натискат за власт.
 
X

Да помогнем на украинските деца!