Сарафов предлага Мария Павлова за зам. главен прокурор

OFFNews 19 юни 2023 в 12:10 1714 0

Павлова

Снимка БГНЕС

Мария Павлова

Бившият зам.-министър на правосъдието Мария Павлова е предложена за заместник на главния прокурор от изпълняващия функциите на ръководител на държавното обвинение Борислав Сарафов, се разбира от дневния ред на извънредно заседание на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет днес.

Следователят от НСлС Мария Павлова бе назначена за зам.-министър в кабинета на служебния министър Крум Зарков на 9 август 2022 г. Повече от 10 г. тя е била следовател в Националната следствена служба, а преди това и в Столичната следствена служба. Няколко години е работила и като прокурор в Софийската районна прокуратура, напомня БТА.

Заемала е длъжността служебен министър на правосъдието в периода 27 януари - 4 май 2017 г. Била е зам.–министър на правосъдието в две служебни правителства - от 17 май 2021 до 27 януари 2022 г.

На днешното заседание на прокурорската колегия ще бъде взето решение за евентуално освобождаване на двама досегашни заместници на главния прокурор - Десислава Пиронева и Даниела Машева, и назначаването им съответно като прокурори във Върховната административна прокуратура и Върховната касационна прокуратура, по предложение на Борислав Сарафов. Колегията ще се произнесе по молбата на зам. главния прокурор Красимира Филипова да бъде освободена от поста и назначена във ВКП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки