Сако и Тишо Боксьора с присъди за дрога

OFFNews 27 юли 2020 в 12:15 1969 0

6 години затвор получи Стефан Бонев, обвинен от Специализираната прокуратура за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Съдът намали присъдата, наложена му от първата съдебна инстанция, с 1 година лишаване от свобода, след като прие, че Бонев е ръководил престъпната група, но не е бил неин организатор. Определи му парична гаранция в размер на 7000 лева и му наложи забрана да напуска страната. 

На 12 години лишаване от свобода е осъден участникът в групата Тихомир Георгиев, обвинен за 7 престъпления, в т.ч. за грабежи и участие в наказателни акции срещу конкуренти и наркозависими. Апелативните съдии увеличиха наказанието му от 10 на 12 години. В момента той е в затвора, където изтърпява наказание по друго дело за убийство.

Шестима от признатите за участници в престъпната група получиха ефективни наказания от 3 до 8 години лишаване от свобода. На трима от тях съдът наложи и глоби в размер от 6 000 до 20 000 лева. До произнасянето на окончателното решение по делото на Върховния касационен съд подсъдимите остават с мерки за неотклонение „Парична гаранция“ и „Подписка“.

Събраните доказателства по делото сочат, че групата е действала от 2009 г. до неутрализирането й на 26 май 2010 г. В кориците на делото са приобщени обясненията на голям брой свидетели, в т.ч. на пострадали от престъпната й дейност.

Решението на Апелативния специализиран наказателен съд не е окончателно и може да се обжалвано пред Върховния касационен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови