Съдят задочно турчина Фарук Бекташ, който уби семейство мотористи и избяга

OFFNews 31 октомври 2017 в 12:06 12826 1

Снимка Сергей Антонов

Софийската окръжна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу турския гражданин Фарук Бекташ, който уби семейството мотористи Таня и Бойко Бойкови.

Тежката катастрофа стана на 24 юли 2016 г., когато Бойкови бяха тръгнали с мотор за Австрия, за да видят внука си, и бяха прегазени от Бекташ край Драгоман. Той избяга от правосъдието, след като бе пуснат под домашен арест с мотива, че има адрес в София. Той обаче изчезна от квартирата, която беше взел под наем. 

Бекташ се издирваше от „Интерпол” с червена бюлетина и бе открит в Германия, властите в Берлин обаче отказаха да го върнат у нас. За това съобщи през октомври миналата година тогавашният вътрешен министър Румяна Бъчварова. 

Случилото се предизвика вълна от протести на мотористи. Част от тях се проведоха пред Съдебната палата в София, а в един пред турското посолство дипломатите от южната ни съседка обявиха, че е имало опит за щурм на мисията им. Посланик Сюлейман Гьокче беше категоричен, че страната му няма общо с бягството на Фарук Бекташ.

Днес прокуратурата съобщава, че предстои разглеждане на делото от Софийски окръжен съд. Подсъдимият Бекташ обаче най-вероятно ще бъде съден задочно.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови