Съдът решава да остави ли в ареста задържаните в "Плаза"

OFFNews 11 април 2016 в 09:55 3476 3

Съдът решава да остави ли в ареста задържаните в

Снимка Нова тв

Специализираният съд ще реши дали да остави в ареста задържаните в дискотека „Плаза” в „Студентски град”.

Марио Маринов и Игнат Ханджиев са обвинени в разпространение на наркотици в едно от най-големите нощни заведения в квартала.

Двамата бяха задържани след полицейска акция, а по време на арестите органите на реда открили и специално помещение за разпространение на наркотици.

Полицията проверява данни и за други заведения, които е възможно да са забъркани в подобни наркоафери.

Специализираната акция, при която бяха задържани 7 души в петък през нощта в дискотека „Плаза” е подготвяна два месеца и ударът е насочен към дилъра, а не към заведението, каза в интервю за bTV директорът на СДВР Младен Маринов. 

Той уточни, че задържането на дилър в заведение е трудна операция, защото на входа на тези заведение има охрана. В петък вечерта в дискотеката са влезли полицаи като клиенти – без оръжие, и именно те са задържали пласьорите на наркотици и техни клиенти.

На въпроса проверява ли се информацията, че полицаи от 7 РПУ са покровителствали разпространението на наркотици в дискотека „Плаза” Младенов отговори, че всеки подобен сигнал се проверява от дирекция „Вътрешна сигурност” към МВР.

Младен Маринов призова граждани и собственици на заведения, които имат информация за пласиране на дрога, да подават информация в СДВР.

Той напомни, че скоро бяха задържани двама полицаи за продажба на наркотици. Те все още са в ареста и ще бъдат уволнени, уточни директорът на столичната полиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!