Съдът потвърди: Няма да се прехвърлят акциите на Пловдивския панаир

OFFNews 15 август 2023 в 11:42 2838 0

Пловдивския панаир

Снимка Архив

Пловдивският панаир

Апелативният съд в Пловдив потвърди спирането на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир. Това означава, че до края на производството в СГС акциите от Пловдивския панаир няма да отидат в частното дружество "Пълдин туринвест" АД, съобщиха днес от Министерството на икономиката и индустрията.

След заведеното от министър Богдан Богданов дело пред Софийския градски съд и на предявените две особени искания, Апелативен съд-Пловдив потвърди спирането на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от община Варна към "Пълдин туринвест" АД. Съдът потвърди определението на Окръжен съд–Пловдив, който спря охранителното регистърно производство за вписване на увеличаването на капитала на "Пълдин туринвест" АД чрез непаричната вноска на Община Варна - 16 314 400 поименни акции до приключване с влязло в сила съдебно решение на производството.

Това означава, че до края на производството акциите от Пловдивския панаир няма да отидат в частното дружество "Пълдин туринвест" АД.

В началото на юни министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов разпореди пълен правен анализ по казуса с Пловдивския панаир. По-късно Министерският съвет му възложи със свое решение да извърши всички възможни действия в защита на държавния интерес. В средата на юли Министерството на икономиката и индустрията заведе иск за собствеността на акциите, като поиска и спиране на вписването на апорта в Търговския регистър и налагане на запор на акциите в Централния депозитар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки