Съдът гледа мярката за неотклонение на Георги Семерджиев

OFFNews 09 юли 2022 в 09:28 3663 1

Георги Семерджиев

Снимка Инстаграм

Георги Семерджиев

Софийският градски съд ще гледа днес мярката за неотклонение на Георги Семерджиев, причинил във вторник вечерта смъртта на две момичета на 22 и 26 години в центъра на столицата, предаде БНР.

Мъжът е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице.

Обвинението е за извършено престъпление в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, при което е "настъпила телесна повреда или смърт на повече от едно лице, или деецът е избягал от местопроизшествието или е управлявал, без да има необходимата правоспособност".

Наказанието е затвор от пет до двадесет години.

Извършителят - 35-годишният бивш футболист Георги Семерджиев с над 50 наказателни постановления за нарушения на пътя - беше задържан, след като отне два човешки живота и се укриваше с часове. 

Катастрофата стана около 23 ч. на 5 юли на кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Арсеналски", при хотел "Хемус" в София. Мощен черен "Ауди Q7" с фалшив немски номер профучава през червения светофар от НДК по посока "Черни връх". Причината е гонка с мотор, който обаче спира на светофара.

Джипът убиец на Семерджиев, който кара без книжка (отнета му е заради шофиране под влияние на наркотици на 11 юни, но не е арестуван от служителите на 7-мо Районно управление на полицията), връхлита таксиметров автомобил, след това помита двете момичета, които са тротоара пред входа на метростанция "Европейски съюз". Те умират на място. Колата се разбива в асансьора, водещ към метростанцията. Чува се взрив. Автомобилът се пръсва на две - вероятно се е движел с над 200 км/ч. Едната част се влачи 30 метра. Почти няма спирачен път. Шофьорът и жена изскачат от остатъците от аудито. Камери записват как избягват. В остатъците от колата са намерени две сини лампи и полицейска палка.

52-годишният шофьор на удареното такси не е тежко пострадал и той е отказал да бъде приет в болница.

Проверяват се и служители на МВР за евентуален чадър над Семерджиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-4778

1

137

09.07 2022 в 09:57

Как така тежък рецидивист с над 50 нарушения в шофьорската си практика, с отнета книжка и каращ кола с фалшив номер ще бъде съден в рубриката 'непредпазливост'? Това е пример за системно нарушаване на всички правила и закони! Това си е чиста проба пресумишлено убийство! Да ви еВа и съдебната система да ви еВа. Една кочина пълна с лайна е това и нищо повече! Къде са тия радетели за реформа в системата дето само разрягат дъвката преди избори? Всички са се покрили като мишки в дупките си. Нещастници!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика